دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

قرص لتروزول و بارداری

قرص لتروزول، یک  داروی خوراکی است که برای درمان ناباروری استفاده می‌شود. قرص لتروزول به زنانی که با مصرف کلومیفن باردار نشده‌اند، توصیه می‌شود. در برخی مطالعات، لتروزول را اولین خط درمان ناباروری می‌دانند.

چرا دکتر برای شما لتروزول تجویز می‌کند؟

قرص لتروزول در موارد زیر تجویز می‌شود:

در زنان مبتلا به pcos:

معمولا از کلومیفن مفیدتر است و باعث تحریک تخمدان‌ها در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌شود.

در افراد مقاوم شده به کلومیفن:

زمانی می‌رسد که کلومیفن دیگر قادر به تحریک تخمدانها حداقل در سه دوره حتی بعد از زیاد کردن دوز آن نیست. قرص لتروزول ممکن است برای این زنان مفیدتر باشد.

برای درمان ناباروری، درمان پیش سرطان:

اگر یک زن سرطان استروژنیک دارند، شبیه سرطان سینه (روش شناسایی)، استفاده از داروهای باروری باعث تحریک کردن تخمدانها و بالغ شدن تخمک می‌شود. داروهایی که سطح استروژن را بالا برده که منجر به رشد سریعتر تومور می‌شود. قرص لتروزول بدون افزایش سطح استروژن باعث تحریک کردن تخمدانها می شود.  گاهی لتروزول همراه با کلومیفن مصرف میشود.قرص لتروزول داروی مناسب در بیماری‌های اول تخمدان، مسدود بودن لوله فالوپ و مشکل باروری در مرد  نیست.

توجه: گاهی قرص لتروزول برای درمان اندومتریوز استفاده می‌شود اما در این افراد تحریک تخمدانها مورد هدف نیست و ماه‌ها برای کاهش درد لگن در این افراد استفاده می‌شود.

در درمان باروری با قرص لتروزول چه اتفاقی می‌افتد؟

تجویز قرص با توجه به دستور پزشک شما است. پزشک از شما می‌پرسد که پریود شده‌اید یا نه؟ اگر هم شده‌اید از شما می‌خواهد تست بارداری بدهید. اگر شما مطمئن نیستید که پریود شده‌اید یانه؟ مثلا لکه بینی کم رنگ دارید به پزشک خود اطلاع دهید. زمانی که پزشک از باردار نبودن شما اطمینان حاصل کرد به مدت 5 روز شما باید قرص لتروزول بخورید. شما این قرص‌ها را در روزهای 3،4،5،6،7 سیکل خود و یا در روزهای 5،6،7،8،9مصرف می‌کنید. پزشکان بین مصرف 3 تا 7 روز و 5 تا 9 روز اختلاف نظر دارند اما میزان موفقیت تقریبا یکسان است.

قرص‌های لتروزول معمولا 2.5 میلی گرمی هستند و شما یک تا 3 قرص را در هر روز مصرف می‌کنید. دکتر در روزهای 12 تا 15 سیکل برای شما درخواست آزمایش خون و سونوگرافی می‌کند که برای تعیین میزان موفقیت تحریک تخمدانهاست.

در همان روزهای مصرفی رابطه جنسی داشته باشید. همچنین قرص لتروزول همراه با IUI قابل استفاه است.

چند درصد احتمال باروری با مصرف قرص لتروزول وجود دارد؟

براساس مطالعات منتشر شده، زنان pcos که لتروزول مصرف می‌کنند تا 27.5 درصد نوزاد سالم متولد می‌کنند. در این مطالعه زنان با مصرف کلومیفن، 19.1 درصد است. شانس هر شخص وابسته به فاکتورهایی از قبیل سن و فاکتورهای باروری است. مطالعه انجام شده دیگر، نشان داده است که میزان تحریک تخمدانها با مصرف لتروزول و کلومیفن به ترتیب 70.9 و 67.5 درصد است.

عوارض مصرف قرص لتروزول

عوارض این قرص ناشی از پایین آمدن سطح استروژن در بدن است. همین عامل باعث ایجاد عوارض می‌شود:

  • خستگی
  • سرگیجه
  • سردرد
  • نفخ شکمی
  • گرگرفتگی و تعریق شبانه
  • تاری دید
  • معده درد
  • خوابیدن دشوار
  • لکه بینی یا خونریزی قاعدگی غیر طبیعی
  • درد سینه

بیشترین عارضه این قرص‌ها در درمان ناباروری، خستگی و سرگیجه است. اگر علائم شدید شد به دکتر خود خبر دهید.

آیا احتمال دوقلوزایی با مصرف قرص لتروزول وجود دارد؟

لتروزول و هر قرص باروری دیگر شانس چند قلویی را در شما زیاد می‌کند. اما این احتمال نسبت به قرص کلومیفن کمتر است. بین 2 تا 4 درصد از بارداری‌ها توسط لتروزول دوقلو می‌شود. در درمانهای باروری، سطح پایین استروژن در جریان خون باعث افزایش تولید fsh هورمون تحریک کننده تخمدانها می‌شود.این نحوه عملکرد لتروزول در باروری است.

این دارو همچنان در سرطانهای استروژیکی کارساز است اما بعنوان یه داروی شیمی درمانی محسوب نمی‌شود.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا