قرص ضدبارداری
قرص ضدبارداری خوراکی ترکیبی شامل نوع ساختگی هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون هستند، که زنان به طور طبیعی در تخمدان های خود تولید می کنند. اگر اسپرم مرد به یکی از تخمک های زن برسد، می تواند منجر به بارداری شود. در فرآیند پیشگیری از بارداری سعی بر آن است که با ممانعت از رسیدن اسپرم به تخمک و یا متوقف کردن تخمک گذاری از بارداری جلوگیری به عمل آید.
عملکرد قرص های ضدبارداری
1- هنگامی که قرص به طور صحیح مصرف شود، بیش از 99٪ در جلوگیری از بارداری موثر است. این بدان معناست که کمتر از یک زن در 100 نفر که از قرص ترکیبی به عنوان پیشگیری از بارداری استفاده می کنند، در یک سال باردار می شوند.
2- روش معمول مصرف قرص به صورت روزانه در دوره های 21 روزه است، سپس به مدت هفت روز (در طول هفته خونریزی) مصرف نگردد. بعد از هفت روز دوباره مصرف قرص شروع می شود.
3- باید قرص را هر روز تقریباً در همان زمان مصرف شود. در غیر اینصورت، ممکن است بارداری صورت گرفته یا قرص اثر خود را از دست داده و یا منجر به استفراغ یا اسهال شدید گردد.
4- برخی از داروها ممکن است بر روی تاثیر قرص اثر گذار باشند. اگر قرص دیگری مانند آنتی بیوتیک مصرف می شود، حتماً با پزشک مشورت شود.
5- در صورت داشتن دوره های ماهیانه طولانی یا دردناک، سندرم تخمدان پلی کیستیک، PMS (سندرم قبل از قاعدگی) یا آندومتریوز، قرص های پیشگیری ممکن است در درمان کمک کنند.
6- عوارض جانبی جزئی قرص ها، شامل نوسانات خلقی، حالت تهوع، حساسیت به پستان و سردرد است.
7- هیچ مدرکی مبنی بر تاثیرگذاری بر افزایش وزن در زنان با مصرف این قرصها وجود ندارد. البته ممکن است در برخی افراد بدنبال احتباس آب در بافت ها، کمی ادم و ورم در بدن ایحاد شود و بنظر برسد فرد دچار اضافه وزن شده است.
8- احتمال بروز عوارض جانبی جدی مانند لخته های خون و سرطان دهانه رحم بسیار کم می باشد. اما درهر صورت افرادی که اختلالات انعقادی دانرد و یا سابقه لخته در اندام ها و یا سکته مغزی دارند کاندید استفاده از قرص ضد بارداری نمی باشند.
9- قرص ضدبارداری برای خانمهای بالای 35 سال که سیگار می کشند یا خانمهایی که شرایط پزشکی خاصی دارند مناسب نیست.
10- این قرص از عفونت های مقاربتی (STI) محافظت نمی کند، بنابراین استفاده از کاندوم در محافظت در برابر STI ها توصیه می گردد.
قرص ضدبارداری ترکیبی چگونه کار می کنند و چگونه از بارداری جلوگیری می کند؟
این قرص از آزاد کردن تخمک ها (تخمک گذاری) توسط تخمدان ها در هر ماه جلوگیری می کند. همچنین باعث:
1- غلیظ شدن مخاط در دهانه رحم گردیده ، بنابراین نفوذ اسپرم به رحم و رسیدن به تخمک را سخت تر می کند.
2- پوشش رحم ( اندومتر) را نازکتر می کند، بنابراین احتمال تخم لقاح یافته در رحم و رشد آن کمتر می گردد.
شما میتوانید با استفاده از سامانه تله ویزیت بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.