دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

کنترل وزن در طول بارداری

اگر باردار هستید و دارای اضافه‌ وزن زیاد و یا چاقی مفرط (بی‌ام‌آی 30 و یا بالای 30 ) هستید، در طول بارداری سعی نکنید وزن خود را کم کنید چون کم کردن وزن در این زمان روش سالمی نیست. هیچ شواهدی وجود ندارد که کاهش وزن در طول بارداری خطر بسیاری از عوارض را کم می‌کند. بهترین را برای حفظ سلامت خود و کودکتان این است که پیش از زایمان به‌طور منظم برای معاینه نزد پزشک مامای خود بروید. پزشک ماما می‌تواند خطرات و عوارض ناشی از چاقی را کنترل، رسیدگی و یا پیشگیری کند. رعایت رژیم‌ غذایی سالم و متعادل و انجام برخی فعالیت‌های فیزیکی و یا ورزش روزانه در بارداری بسیار تاکید شده است.

خطراتی که مادر را تهدید می‌کند

خطراتی که مادران چاق را در بارداری تهدید می‌کند عبارتند از:

  • دیابت بارداری: شرایطی است که در آن قندخون برای اولین بار در بارداری افزایش می‌یابد. مادرانی که دچار دیابت حاملگی می‌شوند بیشتر در معرض زایمان سزارین قرار دارند و حتی ممکن است خود و کودکشان بعد از زایمان و در آینده نیز به این بیماری گرفتار شوند. زنان چاق برای اطمینان از دیابت بارداری باید در اوایل بارداری و گاهی دراواخر آن تست غربالگری دهند.
  • مسمومیت حاملگی: این عارضه "اختلال فشار خون بالاستکه ممکن است در طول بارداری و یا بعد از آن مادر را گریبان‌گیر خود کنداین یک بیماری بسیار جدی است که تمام بدن مادر را تحت تاثیر قرار می‌دهدفشارخون بالا می‌تواند کلیه‌ها و کبد مادر را از کار بیندازد. مسمومیت حاملگی ممکن است منجر به تشنج بارداری (اکلمپسی) و زایمان زودرس گردد. پزشکان در موارد شدیدتر برای پیشگیری از چنین عوارضی به درمان اورژانسی متوسل می‌شوند.
  • آپنه خواب: وضعیتی است که در آن تنفس مادر برای مدت کوتاهی در خواب متوقف می‌شود. آپنه خواب ارتباط مستقیم با چاقی مفرط داردآپنه خواب در طول بارداری، خطر ابتلا به فشارخون بالا، پری اکلامپسیا، اکلمپسی و اختلالات قلبی و ریوی را افزایش می‌دهد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

خطراتی که کودک را تهدید می‌کند

چاقی بیش ‌از حد مادر در دوران بارداری برای نوزاد نیز خطرناک است. در این قسمت به خطراتی که کودک را تهدید می‌کند اشاره می‌کنیم:

  • سقط جنین: زنان چاق در مقایسه با زنانی که وزن طبیعی و سالم دارند بیشتر در معرض سقط جنین هستند.
  • عیوب مادرزادی: خطر عیوب مادرزادی مانند نقص قلبی و نقص لوله‌ عصبی در نوزادانی که از مادران خیلی چاق بدنیا می‌آیند به‌ مراتب بیشتر است.
  • ایجاد اشکال در تشخیص پزشکی: چربی بیش ‌از حد در بدن مادر معمولا در سونوگرافی و تشخیص آناتومی بدن نوزاد و همچنین بررسی ضربان‌ قلب او در حین تپش مشکل ایجاد می‌کند.
  • ماکروزومی یا جنین بزرگ: دراین حالت جنین در داخل رحم مادر بیش ‌از حد رشد کرده وبزرگ‌تر از معمول است. زایمان و تولد چنین نوزادانی معمولا با سختی همراه است. ماکروزومی خطر سزارین را افزایش می‌دهد. نوزادانی که هنگام تولد از وزن بالایی برخوردارند در آینده بیشتر در معرض ابتلا به چاقی مفرط خواهند بود.
  • زایمان زودرس: مشکلات مرتبط با چاقی مادر در بارداری مانند پری اکلامپسیا ممکن است منجر به تولد زودرس نوزاد شود زایمان زودرس شرایطی است که در آن بنا به دلیل پزشکی نوزاد زودتر از موعد بدنیا می‌آیدنوزادان نارس در مقایسه با نوزادانی که بعد از 39 هفته بارداری بدنیا می‌آیند، تکامل نیافتند در نتیجه بیشتر درمعرض مشکلات سلامتی کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت قرار دارند.
  • مرده‌زایی: هرچه بی‌ام آی بالا باشد خطر مرده‌ زایی در یک زن بیشتر است.
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا