|
ناباروری ممکن است به دلیل مشکلاتی که هر دو طرف تجربه می کنند رخ دهد. اما دلایل بروز مشکلات ناباروری در این زوج ها متفاوت است. پس از معاینه دقیق زوجینی که با شکایت عدم بارداری اقدام می کنند، می توان...
|
روش های تشخیصی متعددی وجود دارد. یکی از مهمترین مواردی که بایستی به آن دقت نمایید این است که، نازایی دو طرفه است. زمانی زوجی به دلیل نازایی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می نمایید بایستی هر دو طرف بررسی شوند، در مرحله اولیه زمانی که زوجین به پزشک مراجعه می کند ابتدا بایستی یک آزمایش اسپرم برای مرد تجویز شود تا صورت گیرد و سپس زن را از لحاظ تخمدانی بایستی بررسی نمود و یک سونوگرافی واژینال در این زمینه می تواند به تشخیص مشکلات تخمدانی کمک نمایید و بهتر است بدانید که از طریق سونوگرافی واژینال می توان ذخیره تخمدان را مشخص نمود.
|
اگر در باردار شدن با مشکلاتی روبرو بودهاید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که خود را معاینه کنید زیرا ممکن است از مشکلات باروری خاصی رنج ببرید یا به راهنمایی حرفه ای نیاز داشته باشید. یک سری آزمایش معمولاً علت اصلی مشکل را مشخص میکند. این آزمایشات میتواند ...
|
کاهش سطح amh با کاهش ذخایر تخمک همراه است اما این بدان معنا نیست که کیفیت تخمک را هم تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، در صورتی که این مورد نادیده گرفته شده و درمان نشود، ممکن است در نهایت سبب کاهش شدید و در نتیجه از بین رفتن تخمک شود.
|
برای داشتن یک بارداری موفق، اسپرم باید کروموزومهای طبیعی داشته باشد. اختلال در هر یک از این معیارها میتواند منجر به ناباروری مردان شود.
به عدم توانایی در بارداری بعد از ۱۲ ماه تلاش ناباروری میگویند.
|
حاملگی با یک لوله رحم (لوله فالوپ) امکان پذیر است. اگر چه در بعضی موارد ممکن است کمی چالش برانگیز باشد.
دستگاه تناسلی زنان، حاوی دو تخمدان و دو لوله فالوپ است که هر دو آن ها به رحم اتصال دارند. در هر ماه یکی از تخمدانها، یک یا چند تخمک بالغ ...
|
چرخه قاعدگی زنان معمولا ۲۸روزه است. البته این عدد بین افراد مختلف، ممکن است کمی متفاوت باشد و شاید فاصله روزهای بین پریود در تمام افراد، یا حتی بین دفعات متفاوت در یک نفر، دقیقا همین تعداد روز نباشد. زمانی میگوییم پریود نامنظم است که تعداد روزهای بین چرخه قاعدگی از ۳۵ روز بیشتر یا از ۲۱ روز کمتر شود، یا با فواصل زمانی نامشخص رخ بدهد. قاعدگی یا همان پریود شدن معمولا از سن بلوغ، یعنی بین ۱۰ تا ۱۶سالگی، شروع و تا یائسگی یعنی بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی ادامه پیدا میکند. در این مطلب میخواهیم بدانیم قاعدگی نامنظم به چه معناست ؟!
|
ناباروری وضعیتی است که در آن یک زوج بعد از داشتن 12 ماه رابطه منظم بدون استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، صاحب فرزند نشوند. در ایجاد ناباروری، مشکلات زنان و مردان تقریبا به طور مساوی دخالت دارند و در بسیاری از موارد، هر دو زوج دچار مشکلات مربوط به بروز ناباروری هستند. علل متعددی ممکن است در بروز ناباروری در زنان دخالت داشته باشند. حدود 25% از زنان نابارور دچار مشکلات مربوط به تخمک گذاری هستند. این زنان معمولا قاعدگی نامنظم را تجربه می کنند و یا قاعدگی در آن ها رخ نمی دهد. اما یکی دیگر از عللی که با بسیاری از موارد ناباروری در زنان در ارتباط است، مربوط به اختلال در هورمون هاست.
|
برای درمان ناباروری با توجه به علت اصلی ناباروری، گزینههای متفاوتی وجود دارد. درمانها معمولاً با روشهایی که ریسک تهاجمی کمتر دارد شروع میشود و در صورت نتیجه نگرفتن سایر روشها مورد استفاده قرار میگیرد. پزشک متخصص زنان با بررسی آزمایشهای ناباروری زوج، مشورت لازم را برای انتخاب بهترین روش درمانی در اختیار فرد قرار خواهد داد.چند نوع درمان برای باروری وجود دارد ، درحالی که ممکن است یک زن فقط یک یا دو نوع درمان برای بارور شدن نیاز داشته باشد.
|
نارسایی زودرس تخمدان، اختلال در عملکرد تخمدان پیش از سن ۴۰ سالگی است و با یائسگی تفاوت زیادی دارد. ناباروری ناشی از نارسایی زودرس تخمدان مشکلی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد، زیرا اختلال عملکرد تخمدانها به این معناست که احتمال باردار شدن از طریق تخمکهای خود شخص تا حد زیادی کاهش یافته است.
|
تالاسمی یک بیماری خونی ژنتیکی است که باعث کاهش تولید هموگلوبین در گلبولهای قرمز خون میشود. هموگلوبین پروتئینی است که توسط گلبولهای قرمز خون حمل می شود و اکسیژن را به تمام قسمتهای بدن میرساند؛ لذا کمبود آن در خون ممکن است سبب ایجاد کم خونی و علائمی نظیر خستگی و ضعف شود.
|
هورمون محرک فولیکول (FSH) برای تولید مثل مهم است. FSH چرخه قاعدگی را تنظیم می کند و رشد تخمک را در تخمدان ها تحریک می کند. برای مردان، FSHبه ساخت اسپرم کمک می کند.
|
ناتوانی یک زوج در باردار شدن پس از یک سال رابطه جنسی بدون جلوگیری از بارداری را ناباروری می گویند.
ناباروری در ده تا پانزده درصد از زوج ها دیده می شود. علل ناباروری می تواند مربوط به زن یا مرد یا هر دو باشد. حدود 40% از مشکلات ناباروری مربوط به مردان، 40% مربوط به زنان و حدود10% مربوط به هر دو است. در حدود 10% از زوج ها نیز عامل ناباروری مشخص نیست. به عبارت دیگر در این زوج ها هر دو نفر با توجه به انجام آزمایش های موجود مشکلی ندارند ولی به علل نامشخصی بچه دار نمی شوند.
|
اجزا اصلی دستگاه تولیدمثل زنان شامل تخمدانها، لولههای رحمی و رحم است که در فرایند باروری و بارداری نقش اصلی را بر عهده دارند. مشکلات رحم و لولههای رحمی، تخمدان، اختلالات هورمونی و بیماریهای زمینهای منجر به ناباروری زنان میشود.
|
سندرم تخمدان پلی کیستیک که به طور گسترده به عنوان PCOS شناخته می شود، یک اختلال سیستم غدد درون ریز است که زنان را در سال های باروری تحت تاثیر قرار می دهد. کیسه های کوچک پر از مایع روی تخمدان ها ایجاد می شود.همچنین به عنوان سندرم Stein-Leventhal نیز شناخته می شود
|
برخی از زنان برای باردار شدن و تولد کودکشان در زمان مشخصی برنامهریزی نمیکنند، اما برخی از زنان تمایل دارند که کودکشان در زمان خاصی از سال به دنیا بیاید. برای این کار لازم است که پیش از اقدام، شما و همسرتان آمادگی کافی برای بارداری را داشته باشید. یکی از اقدامات مهم برای این برنامهریزی داشتن یک اپلیکیشن دقیق برای باردار شدن است که شما میتوانید همیشه آن را همراه خود در گوشی موبایلتان داشته باشید...
|
فولیکول ساختار عملکردی است که بخشی از تخمدانها را تشکیل میدهد و تخمک سلولی است که از دیواره داخلی فولیکول بصورت منظم و در سیکل قاعدگی بالغ میشود . علاوه برآن فولیکول دارای سلول های دیگری هم هست که استروژن لازم برای بالغ شدن تخمک را آزاد می کند.
|
IUI یک روش تقریبا ساده برای کمک به زوج های درگیر با مشکل ناباروری است.این روش امروزه دارای کاربرد وسیع و گسترده ای در درمان ناباروری زوجین شده است.در واقع این روش به دنبال افزایش شانس باروری در زوج های دارای مشکل ناباروری می باشد.روش آی یو آی در قیاس با روش های دیگر از جمله روش لقاح خارج از رحم یا IVF، روشی با تهاجم کمتر است و هزینه های کمتری را به زوج های درگیر با ناباروری تحمیل می کند.شایع ترین دلایل IUI تعداد کم اسپرم یا کاهش تحرک اسپرم است.
|
پره اکلامپسی که قبلاً توکسمی نامیده می شد، زمانی است که زنان باردار فشار خون بالا، پروتئین در ادرار و تورم در پاها، پاها و دستان خود دارند. می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. معمولاً در اواخر بارداری اتفاق میافتد، اگرچه ممکن است زودتر یا بلافاصله پس از زایمان رخ دهد.
|
معمولا بارداری خارج از رحم علائم مشخصی ندارد و ممکن است فقط در طی اسکن و سونوگرافی تشخیص داده شود. در صورت وجود علائم، در بین هفته ۴ و ۱۲ حاملگی ظاهر میشوند و میتوانند ترکیبی از موارد زیر باشند:
یک دوره عدم وقوع قاعدگی و داشتن سایر علائم بارداری
احساس درد یکطرفه در قسمت پایین شکم
داشتن خونریزی واژن یا ترشحات آبکی قهوهای
احساس درد در سرشانهها
احساس ناراحتی و سوزش در هنگام ادرار کردن
|