دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

ترشحات سفید رنگ در بارداری نشانه چیست؟

ترشحات زنانه سفید رنگ از شروع بلوغ تا زمان قاعدگی امری معمول است، به محض این که سیستم تولید مثلتان به راه افتاده و به منظور باروری شروع به فعالیت کند، احتمالا گاهی اوقات با ترشحات سفید رنگی که از واژنتان خارج می شود مواجه می شوید.
در حالی که در برخی از زنان این وضعیت کمتر اتفاق می افتد بسیاری دیگر از خروج این ترشحات سفید که بوی ملایم تا شدیدی دارند گلایه دارند. اگر باردارید، ممکن است به وضوح خروج این نوع از ترشحات زنانه را مشاهده کنید. آیا این ترشحات سفید از علائم بارداری هستند؟ برای فهمیدن این موضوع ادامه مطلب را بخوانید.

ترشحات زنانه سفید چه هستند؟

این وضعیت که لوکورا نیز نامیده می شود، ترشحات سفید رنگی است که به علت تغییرات هورمونی در طی چرخه قاعدگی و تخمک گذاری ایجاد می شوند، در وضعیت طبیعی این ترشحات ضخیم و شیری بوده در حالی که در زمان تخمک گذاری همین ترشحات ضخیم و چسبنده تر می شوند تا حرکت سریع تر اسپرم برای رسیدن به تخمک در رحمتان را میسر سازند.

آیا ترشحات سفید از علائم بارداری هستند؟

اگر باردارید ممکن است به طور برجسته ای افزایش ترشحات واژنی را تجربه کنید، معمولا ترشحات سفید شیری یکی از علائم بارداری است، در مقایسه با حالت طبیعی یک افزایشی در میزان این ترشحات سفید رنگ وجود دارد. برای تایید احتمال بارداری به شما توصیه می شودکه تست خانگی بارداری را انجام داده و تنها به علائم اکتفا نکنید.

نشانه هایی که باید در زمان بارداری زیر نظر قرار گرفته شوند

ترشحات سفید رنگ می تواند مسئله ای طبیعی یا مشکلی جدی در دوران بارداری باشد، باید برای چک کردن وضعیت در زمان ترشحات واژنی به موارد زیر توجه کنید:

۱- وضعیت طبیعی ترشحات واژنی:

در دو سه ماهه اول بارداریتان ترشحات موکوسی سفید و چسبنده را تجربه خواهید کرد،این ترشحات شیری بوده و بوی کمی دارد، این حالت کاملا طبیعی است.

۲- وضعیت غیر طبیعی ترشحات واژنی:

اگر متوجه ترشحات واژنی قرمز، زرد، قهوه ای یا سبز شده اید که دارای بوی نامطبوع بوده یا بویی ندارد سریعا با متخصص زنان و زایمان تان مشورت کنید. این ترشحات می تواند خارش آور و ناخوشایند باشد، این نوع از ترشحات واژنی می تواند به علت عفونت های مخمری یا باکتریایی خاصی باشد که به بخشی از بارداریتان تبدیل شده است، این نوع از عفونت ها باید هر چه سریع تر بررسی شده و درمان شوند.

۳- ترشحات واژنی سه ماهه سوم:

احتمالا در طی سه ماهه سوم افزایش ترشحات را خواهید داشت، این حالت خطری برای تان ندارد، این حالت به علت تکه تکه شدن قطعات موکوسی رخ می دهد.

سایر دلایل ترشحات واژنی

باید به سایر عوامل مهم ایجاد کننده ترشحات واژنی به غیر از بارداری توجه کنید، در زیر دلایل دیگری که معمولا منجر به ایجاد ترشحات واژنی می شوند بحث شده است:
۱-تغییرات هورمونی در طی چرخه قاعدگی
۲-عفونت های باکتریایی در واژن
۳-عفونت به علت بیماری های مقاربتی همانند کلامیدیا، سوزاک و تریکومونیازیس
۴-استفاده از سایر درمان ها و آنتی بیوتیک ها
۵-قرص های ضد بارداری
۶-سایر بیماری های زمینه ای همانند دیابت و سرطان
۷-عفونت های لگنی
۸-قاعدگی
۹-التهاب و عفونت واژن (واژینیت)، یا در واقع آسیب ایجاد شده درون و اطراف واژن

انواع ترشحات واژنی و مشکلات زمینه ای

توجه به انواع ترشحات واژنی از نظر رنگ، قوام و بو و دانستن نام عمومی شان اهمیت دارد، توجه کنید که این فهرستی استاندارد است و ممکن است در موارد خاص صدق کند یا نکند، در هر وضعیتی مشورت با پزشک تان در صورتی که فکر می کنید وضعیتی غیر طبیعی وجود دارد، بسیار اهمیت دارد.
ترشحات سفید، قهوه ای و زرد با بوی نامطبوع: احساس خارش، سوزش و التهاب در واژن یا اندام تناسلی خارجی به علت عفونت باکتریایی
صورتی: ترشحات واژنی بعد از زایمان
ترشحات قرمز یا قهوه ای: خونریزی غیر طبیعی یا چرخه قاعدگی نادرست و نابه جا، در موارد شدید می تواند به علت سرطان گردن رحم، واژن یا رحم باشد.
ترشحات سفید و پنیری: التهاب واژن، عفونت مخمری
زرد ابری: بیماری های مقاربتی
زرد مایل به سبز با ظاهر کف آلود و بوی نامطبوع: عفونت تریکوموناسی
مواردی که باید به دقت ترشحات واژنی یا سفید را زیر نظر بگیرید:
هرچند در بیشتر موارد این ترشحات طبیعی است، بهتر است وضعیت های خطرناک این نوع از ترشحات را زیر نظر داشته باشید. به عوامل زیر که ممکن است در ترشحات واژنی وجود داشته باشد، توجه کنید:
بوی شدید و نامطبوع
ترشحات واژنی با رنگ هایی غیر از سفید. به عنوان مثال: قهوه ای، زرد و قرمز
افزایش بیش از معمول خروج ترشحات واژنی

اگر متوجه هر یک از این نشانه ها شدید، تشخیص علت ترشحات واژنی راحت تر می شود چرا که این حالت می تواند در نتیجه عفونتی باشد که به عنوان یک علت قابل پذیرش در بالا فهرست شده است.
هیچ وقت نباید از موارد هشداری چشم پوشی کنید و به محض مشاهده آن ها با پزشک تان مشورت کنید. پزشک تان بسته به وضعیت با طیف وسیعی از تست های تشخیصی بررسی های بیشتری انجام خواهد داد.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا