|
لیومیوم رحم که به نام فیبروم رحم نیز شناخته میشود، تومورهای خوش خیمی هستند که از سلولهای ماهیچه صاف رحم ایجاد می شوند. آنها بسیار شایع هستند و اغلب در سالهای باروری زنان ظاهر میشوند.
|
تریکومونیازیس یک عفونت شایع مقاربتی است که توسط یک انگل ایجاد می شود. در زنان، تریکومونیازیس می تواند باعث ترشحات بدبوی واژن، خارش ناحیه تناسلی و ادرار دردناک شود.
مردانی که ...
|
سرطان دهانه رحم همانند سرطان پستان شایعترین سرطانها در خانمها میباشند. ویروس دهانه رحم میتواند منجر به سرطان شود. زخم دهانه رحم را باید جدی گرفت.
در بسیاری از موارد لیزر، درمان اساسی برای این ویروس و علائم آن میباشد.
|
خونریزی واژینال غیرطبیعی بین دورههای قاعدگی به نامهای خونریزی بین قاعدگی، لکه بینی و متروراژی نیز شناخته میشود. هنگامی که خونریزی بین دورههای عادی قاعدگی رخ میدهد، بسیاری از علل احتمالی وجود دارد. در حالی که بعضی از علل ممکن است درمان شوند، برخی علل دیگر میتوانند نشان دهنده یک بیماری زمینهای جدی باشند. اگر متوجه لکه بینی یا خونریزی زیاد بین دورهای شدید، برای انجام آزمایشات لازم، تشخیص، و گزینههای درمان به دکتر خود مراجعه کنید.
|
قسمت های مختلف بدن ممکن است دچار قرمزی، سوزش و خارش شود، اما اگر این مشکلات در ناحیه ی تناسلی باشد، آزاردهنده تر است، زیرا واژن به خارش و سوزش حساس تر است. حتی خاراندن ساده ی این ناحیه، کار آسانی نیست.
|
فیبروم های رحمی که به آنها میوم یا لیومیوم نیز گفته می شود تومورهای خوش خیمی هستند که در رحم رشد می کنند. حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد زنان، دارای فیبروم رحمی هستند. این تومورها با سرطان ارتباط ندارند و خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش نمی دهند.
|
اندومتر، بافت تشکیل دهنده پوشش داخلی رحم است؛ اندومتریوز شرایطی است که طی آن بافت اندومتر در سایر نقاط بدن به ویژه لگن و تخمدان رشد می کند. درد لگن شایعترین علامت اندومتریوز است اما ممکن است برخی زنان با شرایط اندومتریوز، ناباروری را تجربه کنند.
|
تخمدانها بیضوی شکل و به اندازه حبه انگوری بزرگ هستند که در دو انتهای مقابل دیواره لگن، روی یکی از دو پهلوی رحم، قرار دارند و هر یک به فیمبریا (بافت پیوند دهنده تخمدان به لوله فالوپ) متصل میشوند.
|
در شرایط معمول خانم ها به طور ماهانه تخمک گذاری دارند؛ این به گونه ای که یک فولیکول در تخمدان رشد کرده و تولید هورمون و در نهایت تخمک از داخل فولیکول، آزاد میشود. در خانم هایی که دچار بیماری تخمدان پلی کیستیک هستند اما تخمدان به جای تولید یک فولیکول بزرگ، مقدار زیادی فولیکول کوچک تولید میکند و سبب می گردد که تعادل هورمونی در بدن زنان به هم بخورد و تخمک گذاری از مسیر طبیعی ماهانه خارج شود. از این روست که باروری در این افراد با اشکال روبرو میشود.
|
خانمهای بسیاری هستند که خیلی زود شوق و ذوق و امید مادر شدن خود را از کف میدهند و ترس نازایی دلشوره روزها و شبهایشان میشود. برای بارداری، آزادشدن دورهای تخمک ضروری است اما عواملی مؤثر چون ریتم قاعدگی، دمای پایه بدن، فاکتورهای تخمدان، لوله رحم، واژن و اندومتریوز )وجود بافت رحم در مکانی غیر از رحم) نیز مؤثرند...
|
کیست های عملکردی کیست های عملکردی - مانند کیست های فولیکولی یا کیست های جسم زرد - شایع ترین نوع کیست تخمدان هستند. کیست های عملکردی در طول چرخه قاعدگی طبیعی ایجاد می شوند و باعث ناباروری نمی شوند یا به آن کمک نمی کنند. در واقع، کیست های عملکردی در واقع نشان می دهد که عملکردهای لازم منجر به باروری در حال انجام است.
|
تنگی دهانه رحم یک علت ناشایع اما بالقوه ناباروری زنان است. در تنگی دهانه رحم، دهانه رحم باریک تر از آنچه باید باشد، می شود و در موارد شدید ممکن است بسته شود. این می تواند در رسیدن اسپرم به تخمک اختلال ایجاد کند و درمان های باروری مانند تلقیح یا لقاح را پیچیده کند
|
رحم یکی از اعضای بدن هرخانم میباشد. این عضو از بدن برای تولید مثل بسیار حیاتی میباشد و سالم بودن رحم برای فرزندآوری بسیار حایز اهمیت میباشد. رحم هم مانند هر عضوی از بدن دچار عارضه هایی می شود .یکی از مشکلات اصلی بیماری های دهانه رحم میباشد که ...
|
رحم ، اندامی تقریباً به شکل و اندازه یک گلابی بر عکس است که در وسط لگن و در قسمت بالا و پشت مثانه قرار گرفته است.
هر ماه با افزایش هورمون استروژن، دیواره رحم ضخیمتر میشود، تا تخمک را برای باروری آماده نماید. در صورتی که بارداری صورت نگیرد، دیواره داخلی رحم فرو ریخته و به شکل عادت ماهانه یا قاعدگی ظاهر میشود. اما در صورت بارداری، تخمک بارور شده در رحم لانهگزینی نموده و شروع به رشد میکند.
|
یک نوع روش رادیولوژی است برای خانم هایی که مشکل باروری دارند انجام می شود که از این طریق پزشک می تواند درون رحم و لوله های فالوپ و اطراف آن را بررسی کند و از وضعیت داخلی رحم و لوله های رحمی مطلع می گردد.
یکی از روش های تشخیصی که معمولاً برای بررسی رحم و لوله های رحمی همراه با سایر آزمایشها در ویزیت های اولیه درخواست می شود، عکس رنگی رحم یا هیستروسالپنگوگرافی است.
|
کیست ها، کیسه های حبابی شکل هستند که ممکن است در هر نقطه ای از بدن و با اندازه های متغیر به وجود بیایند. این کیست ها می توانند عاری از هر گونه موادی باشند و یا درون آن ها با موادی مانند هوا، مایع، مو و یا سایر مواد پر شده باشند. گاهی اوقات این کیست ها مشکلاتی را با خود در پی ندارند ولی در برخی از مواقع می توانند باعث ایجاد دردهایی گردند.
|
ترشح مایع واژن یک پدیده رایج در زنان است که به عنوان یک مکانیسم دفاعی برای دور نگه داشتن عفونت و حفظ سطح بهینه pH عمل می کند.
|
زوجینی که پس از یک سال تلاش برای بارداری بدون استفاده از روشهای جلوگیری باردار نشدند حتما باید جهت بررسی های لازم به متخصص زنان مراجعه کنند تا فاکتورهای بسیاری را مورد بررسی قرار دهند البته این زمان در زوجینی که بشتر از سی الی سی و پنج سال سن دارند این زمان به شش ماه کاهش می یابد.
|
سرطان دهانه رحم یکی از سه سرطان بدخیم در زنان می باشد که منجر به مرگ ومیر می شود. تغییرات پیش از سرطان و مراحل اولیه سرطان دهانه رحم علامت مشخص و آزمایشکاهی ندارد و در بیشتر موارد فاقد علامت است. توصیه شده است که در صورتی که یک خانم دارای یکی از علایم زیر باشد پزشک زنان مراجعه کند.
|
تشخیص زود هنگام بیماریهای ژنتیکی در حین بارداری میتواند منجر به درمان به موقع این بیماریها در دوران بارداری و قبل از تولد جنین گردد. بر اساس یک مطالعهی انجام شده محققان دریافتهاند که با انجام یک تست سادهی پاپاسمیر در هفتهی پنجم بارداری میتوان برخی اختلالات ژنتیکی را در کودکان تشخیص داد. به گفتهی این پژوهشگران روشهای فعلی برای غربالگری جنین از لحاظ اختلالات ژنتیکی، روشهای غربالگری تهاجمی میباشند که برای انجام آنها، مادران باردار میبایست در هفتهی نهم تا دوازدهم بارداری مراجعه نمایند.
|