مخفف شده از جمله Sexually transmitted diseases است. ابتدا بیماری های جنسی یا همان STD را برای شما تعریف و شرح داده و آن ها را به شما معرفی می کنیم. بعد به نکات طلایی و کلیدی می پردازیم که دارای اهمیت بسیاری است.
STDs چیست؟
بیماریهای جنسی یا STDs عبارتند از بیماری مقاربتی که از شخصی به شخص دیگر در طی تماس دستگاه ژنیتال (یا دستگاه تولید مثلی) یک پارتنر با ژنیتال -مقعد- دهان یا حلق پارتنر دیگر صورت می پذیرد. STD ممکن است توسط ویروس، باکتری یا انگل نیز منتقل شود. این میکروارگانیسمها میتوانند داخل بدن شده و پوست، مخاط، واژن، رکتوم ،حالب، سرویکس، چشم و دهان و حلق را گرفتار کند. وجود هر گونه ترشح غیر عادی و بدبو، خارش، سوزش، دیزوری، دیسپارونیا، زخم در نواحی تناسلی، نشانه احتمالی وجود عفونت است. در چنین مواردی فرد باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد.
* STD در خانمها، تمایل به شدت بیشتری از آقایان دارد.
* ممکن است STD ها باعث سرطان سرویکس شود.
* STD میتواند از مادر به بچه، قبل، در طی حاملگی یا بلافاصله بعد از زایمان منتقل شود.
* محققین بر این باورند که داشتن STD (به غیر از ایدز) شانس ابتلا به ایدز را میافزاید.
انواع بیماری های مقاربتی:
Genital Warts (HPV)
برای ابتلا به بیماریهای مقاربتی جنسی لازم نیست حتما رابطه جنسی داشته باشید. تماس پوست با پوست برای گسترش زگیلهای تناسلی (genital warts) کافی است. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک خانواده ویروسی است که زگیل تناسلی ایجاد میکند. برخی از انواع این ویروس موجب زگیل شده و بی خطر هستند اما برخی دیگر ممکن است سرطان دهانه رحم یا مقعد ایجاد کنند. برای محافظت در مقابل برخی از خطرناکترین انواع آن واکسنهایی وجود دارد.
Crabs (Pubic Lice) (شپش تناسلی)
شپش تناسلی
این حشره یک نوع انگل است که در ناحیه تناسلی زندگی می کند. همچنین ممکن است به آنها شوره نیز گفته شود که در واقع آن چیزی که شبیه به شوره بروز می کند تخم این نوع شپش می باشد. شپش ناحیه تناسلی یک نوع انگل شایع است که از طریق رابطه جنسی غیر ایمن می تواند منتقل شود
Scabies
The Clap (Gonorrhea)
Syphilis
(سیفلیس):
Chlamydia
کلامیدیا
Herpes Simplex Virus Type 1
تبخال تناسلی
Herpes Simplex Virus Type 2
HIV/AIDS
(ایدز)
Trichomoniasis
Chancroid
LGV (Lymphogranuloma Venereum)
Pelvic Inflammatory Disease
STDs and Pregnancy
به خاطر داشته باشید که درمان بیماری های مقاربتی در دوران بارداری زنان تا حدود زیادی به زمان بارداری و میزان عفونت موجود در بدن این افراد بستگی دارد. البته، همه پزشکان متخصص زنان و زایمان برای درمان بیماری های مقاربتی باکتریایی در بدن بیماران خود مثل سوزاک، کلامیدیا و سیفلیس، مصرف داروی آنتی بیوتیک را تجویز می کنند.