|
کیست های درموئید در تخمدان ها که به کیست مویی نیز شناخته میشوند؛ بر اثر بقایای مواد ژنتیک یا همان سلول های بنیادی ایجاد می شود که منشأ آن به دوران جنینی برمی گردد. گاهی اوقات در داخل این کیست ها، مواد استخوانی مانند دندان و ناخن و همچنین فولیکول های مو، بافت پوست، غدد تولید کننده عرق و چربی پوست و عصب دیده میشود.
به این ترتیب توده هایی ایجاد می شود که حدود 40 درصد موارد در زمان تولد وجود داشته و قابل مشاهده است، اما گاهی تا سنین کودکی و در بیشتر موارد تا بزرگسالی مخفی می ماند. این کیست ها به دنبال نقصی هنگام تکامل بافت پوست در مرحله جنینی به وجود می آید.
|
زخم دهانه رحم، زمانی اتفاق می افتد که سلول های نرم (سلول های غدد لنفاوی) در داخل کانال دهانه رحم به سطح بیرونی رحم رشد می کنند. یعنی این زخم در واقع بافت مخملی و قرمز رنگ رحم است که تنها به بیرون کشیده شده است و خارج از رحم به طور معمول دارای سلول های سخت (سلول های اپیتلیال) است. جایی که دو نوع سلول ها با یکدیگر می رسند، منطقه تحول نامیده می شود. دهانه رحم در گردن رحم قرار دارد، جایی که رحم به مهبل (واژن) متصل می شود. این وضعیت گاهی اوقات به عنوان زخم دهانه رحم شناخته می شود.
|
دکترها اغلب تست FSH را در کنار طیفی از تستهای دیگر درخواست میکنند. دلایل زیادی برای انجام تست FSH وجود دارد که شامل موارد زیر میشوند:
|
دستگاه تناسلی زنان به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می شود. بخش های خارجی نظیر واژن و دهانه رحم بیشتر در معرض آلودگی هستند. عفونت این مناطق تاثیر زیادی بر روی نازایی زن ایجاد نمی کند و به درمان های ساده پاسخ می دهند. دستگاه تناسلی داخلی شامل رحم، لوله های رحمی و تخمدان ها است. اساساً نوع باکتری و میکروبی که این قسمت ها را آلوده می کند با نوع آلودگی ژنیتال خارجی متفاوت است. راه آلودگی به این میکروب ها نیز متنوع است نظیر تماس جنسی آلوده، خون و... .
|
سندرم تخمدان پلیکیستیک یک اختلال هورمونی شایع در سنین باروری در خانمها است. در این سندرم، فولیکولهای ریز زیاد که در حاشیه تخمدانها وجود دارند، مانع تخمکگذاری منظم میشوند و این سندرم با اختلالات هورمونی و متابولیکی همراه است. علت این سندرم نامشخص است، ولی مجموعهای از عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی میتوانند باعث بروز آن شوند.
|
نارسایی دهانۀ رحم در طول بارداری میتواند مشکلاتی را برای مادر و جنین ایجاد کند. این نارسایی باعث باز شدن دهانۀ رحم خیلی زودتر از زمان زایمان و تخلیۀ مادۀ مخاطی مسدودکنندۀ رحم میشود. این موضوع به خصوص اگر در هفتههای ۱۶ تا ۲۴ اتفاق بیفتد، میتواند باعث زایمان زودرس یا حتی سقط جنین شود.
|
تست پاپ اسمیر یکی از آزمایش هایی است که برای تشخیص سرطان رحم یا سرطان دهانه رحم (سرطانی که تا 50 سال پیش اولین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهای پیشرفته بوده است) و عواملی که منجر به این سرطان می گردد، استفاده می شود. این آزمایش با نمونه برداری (بیوپسی) و آزمایش سلول شناسی از دهانه رحم دستگاه تولید مثل زنان انجام می گیرد. پزشکان توصیه می کنند، زنان پس از اولین آمیزش جنسی، تست پاپ اسمیر را به صورت منظم سالی یک بار تا سن 60-55 سالگی انجام دهند و از سن 60 سال به بعد، در صورت منفی بودن نتایج تست های پیشین دیگر نیازی به غربالگری نیست
|
تشخیص زودهنگام فیبرومهای رحمی بسیار مهم است و گام مهمی در جلوگیری از برداشتن رحم (هیسترکتومی) در آینده خواهد بود.
شناسایی فیبروئیدهای رحمی
علت ایجاد فیبروم رحم چندان مشخص نیست، اما دلایلی وجود دارد که احتمال وقوع آن به شرح زیر است:
|
اصلیترین باکتری یافت شده که نقش اساسی در دفاع از ناحیه واژن دارد، لاکتو باسیل میباشد. لاکتو باسیل به حفاظت از بدن در برابر میکروبهایی با منشا خارجی (مانند بیماریهای مقاربتی و یا عفونتهای منتقل شده از فلور روده) و افزایش تکثیر غیر طبیعی میکروبهایی که به طور نرمال در فضای واژن وجود دارند (علت ایجاد عفونتهای قارچی و التهابی واژن)، کمک میکند.
|
اثرات ناخواسته قرص اورژانسی بر پریود میتواند یکی از عوارض مصرف قرص اورژانسی باشد. در حقیقت اکثر افرادی که از قرص اورژانسی استفاده میکنند، پریود غیرمعمولی را تجربه خواهند کرد. قطعا اثرات قرص اورژانسی در همه افراد یکی نیست و هر فرد با توجه به شرایط جسمی خود ممکن است تجربه خاص خود را داشته باشد. ما در ادامه شما را با شایعترین اثرات قرص اورژانسی بر پریود آشنا خواهیم کرد.
|
همه چیز درباره ولوو واژینیت
ولوو واژینیت التهاب مجرا و واژن شما است. به آن واژینیت یا ولویت نیز گفته می شود. این یک بیماری شایع است، یک سوم زنان در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند.
|
بیماریهای دستگاه تناسلی
بیماریهای دستگاه تناسلی از بیماریهای شایع زنان است که شامل ترشحات قارچی، بیماریهای التهابی لگن، زگیل تناسلی و عفونتهای ادراری میشود. در این نوع بیماریها رعایت بهداشت فردی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. توصیه میشود در صورت بروز هرگونه علائم ناشی از بیماری دستگاه تناسلی به پزشک زنان مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید.
|
رحم ، اندامی تقریباً به شکل و اندازه یک گلابی بر عکس است که در وسط لگن و در قسمت بالا و پشت مثانه قرار گرفته است.
هر ماه با افزایش هورمون استروژن، دیواره رحم ضخیمتر میشود، تا تخمک را برای باروری آماده نماید. در صورتی که بارداری صورت نگیرد، دیواره داخلی رحم فرو ریخته و به شکل عادت ماهانه یا قاعدگی ظاهر میشود. اما در صورت بارداری، تخمک بارور شده در رحم لانهگزینی نموده و شروع به رشد میکند.
|
موقعی که در طی آزمایشهای غربالگری یا انجام سونوگرافی یا اکوکاردیوگرافی جنین، شک به بیماری یا سندرم خاصی باشد و یا والدین ناقل یک بیماری شناخته شده با ژن مشخص باشند و قصد بررسی جنین از لحاظ ابتلا به آن بیماری باشد که اواخر هفته پانزده یا اوایل هفته شانزدهم بارداری انجام میشود
|
برای کنترل برخی از سرطانها در حین و بعد از درمان ، ممکن است از تست CA 125 استفاده شود. در برخی موارد ، ممکن است از آزمایش CA 125 برای یافتن علائم اولیه سرطان تخمدان در افرادی که خطر بسیار بالایی از بیماری دارند ، استفاده شود.
آزمایش CA 125 برای استفاده در غربالگری سرطان تخمدان به اندازه کافی دقیق نیست زیرا بسیاری از بیماری های غیر سرطانی می توانند سطح CA 125 را افزایش دهند.
|
زنان مبتلا به علائم سرطان تخمدان و توده های تخمدانی در درجه اول به متخصصان زنان مراجعه می کنند. دستورالعمل های Triage از کالج زنان و متخصص زنان و زایمان و انجمن زنان و زایمان توصیه می کند زنان با توده لگن در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان به متخصصان زنان و زایمان مراجعه کنند. درمان تخصصی در مقایسه با بیمارانی که توسط جراحانی که با مدیریت سرطان تخمدان آشنایی ندارند مقایسه می شود ، نتایج بیمار را بهبود می بخشد و در نتیجه عوارض کمتری و میزان زنده ماندن بالا تر است.
|
نشانه های بزرگ شدن رحم بر اساس شرایط ایجاد کننده بزرگی رحم، متفاوت خواهد بود. یکی از علائم رایج بزرگ شدن رحم، خونریزی است. این شامل دوره های عادت ماهیانه شدید، دردناک و طولانی، از جمله دفع لخته های خون است.
به طور طبیعی، رحم به اندازه یک مشت گره خورده است. رحم در بارداری رشد می کند و می تواند به اندازه یک هندوانه بزرگ شود. اما بارداری تنها دلیل افزایش اندازه رحم نیست و بزرگ شدن رحم در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد.
|
علائم گوناگون است و برای هر کسی فرق میکند که بستگی به میزان افت عملکرد غده هیپوفیز در تولید هورمونها دارد. ضمنا علائم سندرم شیهان به تدریج و طی یک دوره از زمان بروز میکنند. در موارد نادر و بسیار جدیتر که به آن سندرم شیهان حاد میگویند، این علائم فورا بعد از زایمان ظاهر میشوند:
|
تشخیص ناهنجاری های کروموزومی پیش از لانهگزینی (PGD) تکنیکی است که بررسی ژنتیکی جنینهای تشکیل شده به روش لقاح آزمایشگاهی را امکان پذیر میسازد. این روش برای یکی از راههای غربالگری پیش از تولد (PND) برای تشخیص بیماریهای ژنتیکی است. این روش بر روی جنین پیش از قرارگیری در رحم مادر انجام می گیرد. PGD شاخهای از فناوریهای کمک باروری است که همواره با IVF همراه است.
|
هورمون محرک فولیکول یک هورمون محرک غدد جنسی است. این نوعی از هورمون است که غدد جنسی را تحریک میکند. این غدد شامل تخمدانها در زنان و بیضهها در مردان است.
هورمون محرک فولیکول (FSH) از غدۀ کوچکی در مغز به نام هیپوفیز قدامی ترشح میشود.
در زنان، هورمون محرک فولیکول به بالغ شدن فولیکولهای تخمدان که تخمکها را رها میکنند، کمک میکند. بدن مردان از FSH برای تقویت رشد و توسعۀ اسپرم استفاده میکند.
بدون ترشح FSH، زن نخواهد توانست چرخۀ زادآوری خود را ادامه دهد، زیرا تخمدان قادر به رها کردن تخمک نخواهد بود.
سطح FSH را میتوان در هر دو جنس برای ارزیابی باروری یا برآورد حرکت زن به سوی یائسگی آزمایش کرد.
|