دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

مشکلات جنسی در زنان و مردان دیابتی

 

هر کسی با هر سنی می‌تواند دچار اختلالات عملکرد جنسی شود. علائم، با افزایش سن افزایش می‌یابد. تشخیص دقیق علت علائم جنسی در دیابت کمی پیچیده است، چون دلایل اغلب چند لایه بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.به‌طور معمول، زمانی که فرد دچار یک اختلال یا بیماری مزمن مثل دیابت است، بیش از یک ناحیه درگیر چالش‌های جنسی می‌شود. علاوه بر علائم جسمی، عوامل دیگری مثل احساسات تنش‌زا و اختلاف در رابطه زناشویی می‌تواند با مشکلات روابط جنسی در ارتباط باشد.

 

علائم بیماری‌های جنسی و عملکرد مثانه همچنین ممکن است علامت بیماری دیابت باشد. اگر سطح قند خون بالا باشد و کنترل نشود، دیابت می‌تواند باعث آسیب به عصب شود، درنتیجه به بخش‌های مختلف بدن مثل اندام‌های جنسی آسیب وارد می‌شود.

 

در نتیجه شما ممکن است احساس بی‌حسی، درد یا نداشتن هیچ حسی در ناحیه تناسلی را تجربه کنید. در مردان کاهش جریان خون می‌تواند بر تحریک جنسی اثر گذاشته، در نتیجه از نعوظ جلوگیری شود. به علاوه کاهش تمایل جنسی نیز یکی دیگر از عوارض این بیماری است.

 

به دلیل کاهش جریان خون، به عصب آسیب وارد می‌شود یا فرد دچار فشار عاطفی شود، در نتیجه خانم‌ها ممکن است چنین شرایطی را تجربه کنند:

 

    خشکی واژن

    اختلال در تحریک جنسی

    درد هنگام رایطه جنسی

    کاهش تمایلات جنسی

 

اگرچه بسیاری از خانم‌ها ممکن است بر نداشتن تمایل به رابطه جنسی تمرکز کنند، اما اغلب در پشت این بی‌علاقگی، مشکلات جسمی نهفته است.

 

جمعیتی از زنان وجود دارد که بخاطر بیماری دیابت‌شان، جریان خون پایینی دارند. آن‌ها مشکلات عصب دارند و سالم نیستند.

زنان در طول رابطه جنسی دچار کاهش حس، کاهش روانی در دخول و درد بیشتر می‌شوند. در نتیجه تمامی این عوامل، تمایلات جنسی آن‌ها کاهش می‌یابد.

 

 

اگر خبر بد درباره عوارض جانبی و دیابت این است که این عوارض شایع هستند، خبر خوب این است که این عوارض به‌طور غیرقابل باوری قابل درمان هستند. گزینه‌های گوناگونی وجود دارد که مردان و زنان می‌توانند با استفاده از آن‌ها در زمینه سلامت جنسی از آن‌ها کمک بگیرند.

 

برای هر کسی، اعمال تغییرات در شیوه زندگی سالم معمولا اولین قدم برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت از زندگی جنسی آن‌ها است. این تغییرات همچنین می‌تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کند.

 

مدیریت قند خون، فعال بودن، غذاهای سالم خوردن و کاهش وزن، همگی با بهبود علائم دیابت و افزایش اعتماد به نفس و انرژی در ارتباط است.

بدلیل خشکی واژن خانم‌هایی که به دیابت مبتلا هستند، از روان‌کننده‌های سیلیکونی استفاده کنند. روان‌کننده‌های پایه آب معمولا جاذب هستند و به بافت واژن آسیب می‌رسانند.

 

علاوه بر این، بسیاری از روان‌کننده‌های پایه آب حاوی گلیسیرین هستند که قند دارد و انتخاب مناسبی برای افرادی که می‌خواهند قند خود را کنترل کنند، نیست.

 

 

داروهایی که فقط با نسخه پزشک می‌توان تهیه کرد، در داروخانه‌ها در دسترس مردم قرار دارند و می‌توان برای درمان خشکی واژن و کاهش تمایلات جنسی از آن‌ها استفاده کرد. راهکارهای درمانی زیادی برای درمان این مشکلات وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به استروژن درمانی اشاره کرد. درمان می‌تواند به شکل استفاده از کرم، حلقه یا داروهای خوراکی باشد.

 

 

گزینه درمان لیزری نیز توصیه می شود. این درمان برای بافت‌های خشک و دردناک واژن استفاده می‌شود. این امر ممکن است سبب روان‌کاری و رشد رگ خونی جدید شود.

 

 

درمان‌های احتمالی برای مردان

 

 

 

برای مردانی که در اثر بیماری دیابت به اختلال نعوظ دچار می‌شوند، چند داروی دیگر هم پیشنهاد می‌شود که به شرح زیر است:

از داروهای تجویز شده توسط پزشک مصرف کنید

 

این داروها جریان خون به آلت تناسلی را افزایش می‌دهند.

 

البته اگر در مصرف داروهای خوراکی مشکل دارید، آمپول و شیاف‌ هم برای درمان این اختلالات در دسترس است. با پزشک خود در مورد بهترین گزینه درمانی صحبت کنید. آن‌ها می‌توانند در مورد واکنش‌های احتمالی داروهای مصرفی، اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهند.

 

 

این دستگاه باعث می‌شود خون به  آلت تناسلی برسد و نعوظ اتفاق بیفتد. پزشک می‌تواند در انتخاب دستگاه مخصوص مورد نیازتان، به شما کمک کند.

 

با تغییر در سبک زندگی و داروهای تجویزشده در دسترس، باز هم کارهایی وجود دارد که می‌تواند بر کیفیت زندگی جنسی شما اثرگذار باشد:

 

 

 

درمان روابط عاطفی و روابط جنسی می‌تواند تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی جنسی زوج‌ها داشته باشد. این مشکلات می‌تواند سبب شرایط مزمن منفی در رابطه، کاهش میل جنسی و از دست دادن عزت نفس فرد شود.
 

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی   ویزیت شوید
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا