|
ناباروری ممکن است به دلیل مشکلاتی که هر دو طرف تجربه می کنند رخ دهد. اما دلایل بروز مشکلات ناباروری در این زوج ها متفاوت است. پس از معاینه دقیق زوجینی که با شکایت عدم بارداری اقدام می کنند، می توان...
|
اعتیاد به مواد مخدر و ناباروری یکی از مهمترین و اصلی ترین مشکلات دنیای امروزی در جمعیت زوجین جوان است. متاسفانه تمامی تحقیقات و مطالعات مختلف در زمینه اورولوژی نشان داده است که اعتیاد به مواد مخدر تاثیر نامطلوبی در روند باروری
|
روش های تشخیصی متعددی وجود دارد. یکی از مهمترین مواردی که بایستی به آن دقت نمایید این است که، نازایی دو طرفه است. زمانی زوجی به دلیل نازایی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می نمایید بایستی هر دو طرف بررسی شوند، در مرحله اولیه زمانی که زوجین به پزشک مراجعه می کند ابتدا بایستی یک آزمایش اسپرم برای مرد تجویز شود تا صورت گیرد و سپس زن را از لحاظ تخمدانی بایستی بررسی نمود و یک سونوگرافی واژینال در این زمینه می تواند به تشخیص مشکلات تخمدانی کمک نمایید و بهتر است بدانید که از طریق سونوگرافی واژینال می توان ذخیره تخمدان را مشخص نمود.
|
وجود ویروس پاپیلومای انسانی در بدن به خودی خود نباید تأثیری در توانایی شما برای باردار شدن بگذارد. اما در برخی موارد، این ویروس میتواند به افزایش ریسک رشد سلولهای پیشسرطانی و سرطانی در دهانۀ رحم منجر شود که در نتیجه هم روی میزان باروری و هم بر توانایی شما برای حمل یک جنین تا زمان زایمان تأثیرگذار باشد. با مطالعهٔ مطلب زیر میتوانید در این مورد بیشتر بدانید.
|
اگر در باردار شدن با مشکلاتی روبرو بودهاید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که خود را معاینه کنید زیرا ممکن است از مشکلات باروری خاصی رنج ببرید یا به راهنمایی حرفه ای نیاز داشته باشید. یک سری آزمایش معمولاً علت اصلی مشکل را مشخص میکند. این آزمایشات میتواند ...
|
احتمالا این سوال را میپرسید که چه چیز هایی باعث نازایی میشود؟ نازایی میتواند از طرف مرد، زن و یا هر دو طرف باشد. اینکه کدام یک مشکل دارند، نیازمند بررسی پزشک است و نمیتوان به سادگی به این پاسخ دست پیدا کرد. با انجام آزمایشهای متعدد بالاخره مشخص میشود که چه کسی مشکل دارد و برای درمان آن چه باید کرد.
|
بعد از یک بار سقط شدن جنین، شاید تصمیمگیری برای اقدام دوبارۀ بارداری مشکل باشد، اما تمایل به باردار شدن مجدد، بلافاصله به دنبال از دست دادن کودک نیز طبیعی است. به هر حال، پیش از اقدام دوباره برای باردار شدن، باید کمی صبر کنید تا آمادگی جسمی و روحی لازم را به دست آورید.
|
ناباروری یعنی یک سال پس از تلاش، علیرغم داشتن رابطه جنسی منظم و عدم مصرف روشهای جلوگیری، بارداری اتفاق نیفتد. البته این تعریف به سن هم بستگی دارد، در سن بالای ۳۵ سال، بعد از ۶ ماه در صورت عدم باروری، بررسیها شروع میشود.
|
رحم از سه لایه به نامهای اندومتر، میومتر و سروز تشکیل شده است. آدنومیوز هنگامی اتفاق میافتد که بافتی که به طور طبیعی سطح رحم را میپوشاند (اندومتر) به صورت نابهجا در دیواره عضلانی رحم )میومتر) رشد کند. بافت اندومتر نا به جا در طول هر چرخه قاعدگی به طور طبیعی دچار خونریزی شده و چون راهی برای خروج از بافت ندارد، سبب ایجاد کیست در میومتر رحم میشود. بزرگ شدن رحم، قاعدگی دردناک و خونریزی بیش از حد معمول میتواند از علائم وجود آدنومیوز باشد.
محققان با وجود انجام تحقیقات گستردهای که در این زمینه انجام دادهاند، هنوز مطمئن نیستند که علت اصلی آدنومیوز چه عاملی است. این بیماری معمولاً پس از یائسگی برطرف میشود. هورمون درمانی و برداشتن رحم از درمانهای پیشنهادی در درمان آدنومیوز هستند.
|
کیست در موئید تخمدان که به آن کیست مویی نیز میگویند؛ تودههای خوشخیم تخمدان هستند.این نوع کیست ممکن است در خانمهای جوان، از سلولهای جنینی به وجودآمده باشد و شایعترین توده تخمدانی در زنان جوان است.کیست درموئید در میان زنان با رده سنی20 تا 30 سال بیشتر مشاهده می شود و معمولا برای تشخیص آن از معاینه های فیزیکی، سونوگرافی و رادیوگرافی استفاده میشود.
|
برای داشتن یک بارداری موفق، اسپرم باید کروموزومهای طبیعی داشته باشد. اختلال در هر یک از این معیارها میتواند منجر به ناباروری مردان شود.
به عدم توانایی در بارداری بعد از ۱۲ ماه تلاش ناباروری میگویند.
|
چرخه قاعدگی زنان معمولا ۲۸روزه است. البته این عدد بین افراد مختلف، ممکن است کمی متفاوت باشد و شاید فاصله روزهای بین پریود در تمام افراد، یا حتی بین دفعات متفاوت در یک نفر، دقیقا همین تعداد روز نباشد. زمانی میگوییم پریود نامنظم است که تعداد روزهای بین چرخه قاعدگی از ۳۵ روز بیشتر یا از ۲۱ روز کمتر شود، یا با فواصل زمانی نامشخص رخ بدهد. قاعدگی یا همان پریود شدن معمولا از سن بلوغ، یعنی بین ۱۰ تا ۱۶سالگی، شروع و تا یائسگی یعنی بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی ادامه پیدا میکند. در این مطلب میخواهیم بدانیم قاعدگی نامنظم به چه معناست ؟!
|
ناباروری وضعیتی است که در آن یک زوج بعد از داشتن 12 ماه رابطه منظم بدون استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، صاحب فرزند نشوند. در ایجاد ناباروری، مشکلات زنان و مردان تقریبا به طور مساوی دخالت دارند و در بسیاری از موارد، هر دو زوج دچار مشکلات مربوط به بروز ناباروری هستند. علل متعددی ممکن است در بروز ناباروری در زنان دخالت داشته باشند. حدود 25% از زنان نابارور دچار مشکلات مربوط به تخمک گذاری هستند. این زنان معمولا قاعدگی نامنظم را تجربه می کنند و یا قاعدگی در آن ها رخ نمی دهد. اما یکی دیگر از عللی که با بسیاری از موارد ناباروری در زنان در ارتباط است، مربوط به اختلال در هورمون هاست.
|
برای درمان ناباروری با توجه به علت اصلی ناباروری، گزینههای متفاوتی وجود دارد. درمانها معمولاً با روشهایی که ریسک تهاجمی کمتر دارد شروع میشود و در صورت نتیجه نگرفتن سایر روشها مورد استفاده قرار میگیرد. پزشک متخصص زنان با بررسی آزمایشهای ناباروری زوج، مشورت لازم را برای انتخاب بهترین روش درمانی در اختیار فرد قرار خواهد داد.چند نوع درمان برای باروری وجود دارد ، درحالی که ممکن است یک زن فقط یک یا دو نوع درمان برای بارور شدن نیاز داشته باشد.
|
بعضی از زنان بعد از اولین عادت ماهانهشان شروع به مشاهده علائم این سندورم می کنند اما برخی دیگر زمانی متوجه آن می شوند که اضافه وزن پیدا کنند یا برای باردار شدن با مشکل مواجه شوند
|
نارسایی زودرس تخمدان، اختلال در عملکرد تخمدان پیش از سن ۴۰ سالگی است و با یائسگی تفاوت زیادی دارد. ناباروری ناشی از نارسایی زودرس تخمدان مشکلی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد، زیرا اختلال عملکرد تخمدانها به این معناست که احتمال باردار شدن از طریق تخمکهای خود شخص تا حد زیادی کاهش یافته است.
|
تالاسمی یک بیماری خونی ژنتیکی است که باعث کاهش تولید هموگلوبین در گلبولهای قرمز خون میشود. هموگلوبین پروتئینی است که توسط گلبولهای قرمز خون حمل می شود و اکسیژن را به تمام قسمتهای بدن میرساند؛ لذا کمبود آن در خون ممکن است سبب ایجاد کم خونی و علائمی نظیر خستگی و ضعف شود.
|
هورمون محرک فولیکول (FSH) برای تولید مثل مهم است. FSH چرخه قاعدگی را تنظیم می کند و رشد تخمک را در تخمدان ها تحریک می کند. برای مردان، FSHبه ساخت اسپرم کمک می کند.
|
برخلاف مردان که مرتباً اسپرم تولید میکنند، بدن زنان نمیتواند تخمک بسازد و هنگام تولد تمامی تخمکهایی که میتواند داشته باشد را به همراه دارد. در زمان تولد هر نوزاد دختر حدوداً 700000 تا 2 میلیون تخمک در بدن خود دارد. تا زمان رسیدن به بلوغ تقریباً هر ماه 11000 تخمک از دست میدهد. در دوران نوجوانی حدود 300000 تا 400000 تخمک دارد و کمتر از 500 عدد از آنها تخمک گذاری را طی میکنند....
|
امروزه مشکلات مربوط به ناباروری در میان زوج های جوان بسیار مطرح می شود. سبک زندگی و زندگی ماشینی موجب به وجود آمدن اختلال در روند طبیعی زندگی شده است. در حال حاضر درمان ها و تکنیک های متنوع و متفاوت زیادی برای درمان مشکلات ناباروری مطرح شده است که ما در این مقاله سعی داریم به مهم ترین و نتیجه بخش ترین تکنیک های درمانی اشاره کنیم. با ما همراه باشد.
|