|
بسیاری از روزها، ترشحات واژنی دغدغه شما نیست و این چیز خوبی است و درنهایت، این مسئله ای نیست که دوست داشته باشید به آن فکر کنید. به خصوص اگر در مورد آن چیز قابل توجهی وجود نداشته باشد، که معمولا به معنای این است که همه چیز عادی است. اما اگر شما متوجه یک تغییر ناگهانی در رنگ، بو و یا بافت شدید، چه کار کنید؟ در اینجا نکاتی داریم که به شما می گوید، چگونه ترشحات را رمزگشایی کنید و این ترشحات چه نکاتی را در مورد سلامت تان به شما می گویند.
|
تنوع طول مدت فولیکولی، لوئتال و دورۀ عادت ماهانه در میان خانمها باعث میشود که امکان استفاده از یک فرمول ریاضی ساده جهت تعیین زمان تخمکگذاری برای همۀ افراد به شکل یکسان وجود نداشته باشد. با این حال، هر زنی میتواند با دانستن علائم تخمکگذاری و تحت نظر گرفتن زمان شروع و طول دورۀ عادت ماهانه، زمان تخمکگذاری خود را به طور تقریبی تشخیص دهد. رشد فولیکولها و آزاد شدن تخمک در اثر ترشح هورمونهای متعدد کنترل میشود.
|
در نیمه اول سیکل پریود میزان استروژن بالا رفته و باعث رشد و افزایش سلولهای رحمی می شود.در پاسخ به هورمون FSH ، در هر تخمدان ، چند فولیکول شروع به رشد می کنند.هر فولیکول ، حاوی یک تخمک نا بالغ است . در حوالی روز ۱۴ از یک سیکل ۲۸ روزه در پاسخ به هورمون LH ، یکی از فولیکولها که زرنگ تر و سالم تر از بقیه بوده و توانسته تخمک را بالغ کند ، پاره شده و تخمک را به داخل لوله آزاد میکند . این مرحله تخمک گذاری نامیده می شود.
|
پریودی زمانی است که خون و بافت های رحمی از واژن خارج می شود و معمولا هر ماه اتفاق می افتد. سیکل قاعدگی بدن شما را هر ماه برای بارداری آماده می کند. همچین اگر باردار نباشید، به پریود شدنتان کمک می کند. سیکل قاعدگی و پریودی به وسیله هورمون های استروژن و پروژسترون کنترل می شود.
|
بدن شما پس از زایمان در دوران بهبود است و امکان دارد در مقابل عفونتهای خاصی آسیبپذیرتر باشد. در واقع، برخی از عفونتها در حین زایمان به وجود میآید، هرچند اغلب تا روزها یا حتی هفتهها بعد از زایمان آشکار نمیشود و معمولاً بعد از گذشت ۲۴ ساعت از زایمان ظاهر خواهد شد. بسیاری از این عفونتها با تب، لرز یا احساس عمومی بیماری یا ناخوشی همراه خواهد بود که از نشانههای آشکار عفونت است
|
برخی از بانوان از یبوست و بواسیر در دوره پریود شکایت میکنند. بواسیر ناشی از پریود به دلیل تغییرات هورمونی بروز میکند. چراکه در طول پریود دستگاه گوارش مانند پیش از آن عمل نمیکند، عملکرد رودهها تغییر میکند و فرد دچار یبوست میشود. اگر یبوست ناشی از پریود درمان نشود، درنهایت بواسیر به وجود میآید.
|
تفاوت اصلی بین لکه بینی و قاعدگی در حجم خونی است که از طریق واژن تخلیه میشود. خونریزی از طریق واژن در لکه بینی بسیار اندک است و میتوان از آن چشم پوشی کرد در حالیکه خونریزی در دوران قاعدگی ممکن است سه الی پنج روز طول بکشد.
|
میتوانید با شمارش از روز اول قاعدگی تا روز اول قاعدگی بعدی، طول چرخه قاعدگیتان را تعیین کنید. روز اول قاعدگی، همان روزی است که خونریزی واقعی شروع میشود. به طور کلی چرخههای قاعدگی ای که بین ۲۱ تا ۳۵ روز باشند، عادی هستند.
|
در جواب سوال بالا باید گفت؛ شما نیاز به دلیل خاصی برای اولین مراجعه به پزشک متخصص زنان ندارید!!! پیشنهاد می شود بین سنین ۱۳ تا ۱۵سال برای بار اول به متخصص زنان مراجعه کنید تا بتوانید جواب سؤالات مطرح شده در ذهن یک نوجوان در رابطه با تغییرات بدن خود در این سنین (سنین بلوغ) را بخصوص از متخصص زنان بپرسید
|
الیگومنوره عارضهای است که سیکلهای قاعدگی به موجب آن کمتر رخ میدهد یا فاصله بین دو پریود بیش از 35 روز میگردد. این ناراحتی در ابتدای دوران بلوغ بسیار شایع است و معمولاً بیانگر وجود مشکلی خاص نیست.
|
قاعدگی یکی از اتفاقاتی است که همه دختران در دوران بلوغشان تجربه میکنند. پریود شدن شروع دوره جدیدی از زندگی یک دختر است و نشانه ورود به دنیای بزرگسالی است. در بعضی از مواقع قاعدگی ممکن است آنقدر سریع اتفاق بیفتد که باعث تعجب و یا حتی اضطراب دختران نوجوان شود، چرا که ممکن است اطلاعاتی در مورد قاعدگی نداشته باشند
|
منارک به اولین قاعدگی شما اشاره دارد. بیشتر مردم دوره های قاعدگی خود را بین 11 سالگی تا 14 سالگی تجربه میکنند. علائم قاعدگی شامل خونریزی خفیف، گرفتگی عضلات و نوسانات خلقی است. منارک نقطه عطف مهمی در دوران بلوغ است، زمانی که شما قادر به باردار شدن هستید.
|
قاعدگی نامنظم در نوجوانان یکی از مسائل مهمی است که در زمان بلوغ برای دختران مشکلساز میشود. از جمله دلایل قاعدگی نامنظم در نوجوانان استرس، رژیم غذایی نامناسب و ورزشهای سنگین است.
|
اولین پریود در بیشتر دختران بین دوازده و سیزده سالگی آغاز میشود. با این همه زودتر یا دیرتر از این سن پریود شدن هم ممکن است طبیعی باشد.
|
اختلالات قاعدگی از مهمترین موضوعاتی است که ذهن اکثریت زنان را به خود مشغول ساخته است. اختلالات قاعدگی از شایعترین دلایل مراجعه بانوان به متخصصین زنان می باشد که می تواند این اختلال منجر به مختل شدن زندگی فرد شود. هر گونه تغییر در سیکل قاعدگی موجب می شود تا افراد تصور کنند که این تغییرات غیر طبیعی است
|
آهن یک ماده معدنی ضروری برای زندگی به شمار میآید. این ماده نقش مهمی در شکلگیری گلبولهای قرمز دارد که مسئول نقل و انتقال اکسیژن در بدن هستند.
|
مشکلات سلامتی زیادی وجود دارد که فقط زنان با آن مواجه هستند. با رسیدن به سنین باروری، بدن شما تغییرات زیادی را تجربه خواهد کرد. برخی از مشکلات سلامت زنان ممکن است هر از گاهی رخ دهد.
متأسفانه، این شرایط سلامتی میتواند به عملکرد جنسی و تولید مثلی شما آسیب برساند، بنابراین نباید آنها را سهلانگیز دانست.
|
برخی از انواع شرایط پزشکی ممکن است بر چرخه ماهانه شما تأثیر بگذارد و باعث کوتاهتر شدن آن از حالت عادی شود
|
یکی از مشکلاتی که برخی از زنان قبل یا همزمان با پریود تجربه می کنند نفخ قاعدگی است که بسیار آزار دهنده است اگر از مشکل نفخ شکم قبل از قاعدگی رنج میبرید، به یاد داشته باشید که حدود 70٪ از زنان تجربه آن را به عنوان علامت PMS دارند، نفخ و ورم را به عنوان بخشی از چرخه طبیعی رحم خود در نظر بگیرید.اما خوشبختانه راه حل های ساده ای برای بهبود آن وجود دارد.
|
تاثیر واکسن کرونا بر قاعدگی می تواند برای زنانی که از اختلالات قاعدگی رنج می برند و یا نگران وضعیت باروری خود هستند، مهم باشد. اما آیا به راستی واکسن کرونا می تواند در قاعدگی تاثیری داشته باشد؟
|