|
بخش مهمی از عملکرد سیستم تولیدمثل زنان در ارتباط با ترشحات واژن است. مایعی که توسط غدد داخلی واژن و دهانه رحم ساخته میشود، باکتریها و سلولهای مرده را به خارج از بدن هدایت میکند. این فرآیند باعث تمیز نگه داشتن رحم شده و به جلوگیری از بروز عفونت کمک میکند.
|
مشکلات سلامتی زیادی وجود دارد که فقط زنان با آن مواجه هستند. با رسیدن به سنین باروری، بدن شما تغییرات زیادی را تجربه خواهد کرد. برخی از مشکلات سلامت زنان ممکن است هر از گاهی رخ دهد.
متأسفانه، این شرایط سلامتی میتواند به عملکرد جنسی و تولید مثلی شما آسیب برساند، بنابراین نباید آنها را سهلانگیز دانست.
|
در خونریزی غیرطبیعی رحم، طول دوره قاعدگی، میزان و یا زمان خونریزی دچار اختلال میشوند. طول دوره قاعدگی زمانی غیرطبیعی است که بیش از 35 روز یا کمتر از 21 روز طول بکشد و یا دورههای آن نامنظم باشند. دوره قاعدگی از وضعیت سلامت سایر ارگانها نیز تاثیر میپذیرد؛ به همین علت نه تنها بیماریهای دستگاه تناسلی، بلکه بسیاری از بیماریهای ارگانهای دیگر نیز میتوانند خونریزی غیرطبیعی رحمی ایجاد نمایند
|
کلا شما 1 تیر پریود شدی . 27 تیر هم پریود شدی . سیکل شما 27 روزه ست . اینکه شما در 1 مرداد پریود نشدید ، نشانه بی نظمی شما نیست . طول مدت سیکل قاعدگی بطور متوسط از 25 تا 32 روز متغیر می تواند باشد . بدن شما کامپیوتر نیست که سر روز و سر ساعت پریودتون اتفاق بیفته . مسایل زیادی در نظم پریود دخیل هستند . از تغذیه و فعالیت بدنی گرفته تا استرس و داروها . بخصوص داروهای هورمونی . حتی داروهای گیاهی و سنتی .
|
آندومتر در سیکل قاعدگی در واکنش به هورمونها تغییر میکند. تخمدانها در بخش ابتدایی سیکل ماهانه هورمون استروژن را تولید میکنند. استروژن باعث میشود که پوشش داخلی رحم رشد کند و ضخیم شود تا رحم برای بارداری آماده شود. تخمک در میانهی چرخهی قاعدگی از یکی از تخمدانها آزاد میشود و تخمکگذاری انجام میشود. سطح هورمون پروژسترون بعد از تخمکگذاری رو به افزایش میگذارد. پروژسترون آندومتر را برای دریافت و تغذیهی تخمک بارور شده آماده میکند. اگر بارداری رخ ندهد، میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون کاهش مییابد. کاهش هورمون پروژسترون محرک قاعدگی و جدا شدن پوشش داخلی رحم است. سیکل جدید قاعدگی بعد از ریزش کامل مخاط رحم شروع میشود.
|
تجارب آمیزش جنسی برای هر کسی یک فرآیند متفاوت است. زنان ممکن است در مورد خونریزی بعد از مقاربت نگران باشند. بسیاری از زنان پس از مقاربت دچار خونریزی می شوند. افرادی که در این شرایط دچار خونریزی می شوند می خواهند علت این مشکل را بدانند.
|
خونریزی شدید قاعدگی میتواند یک علامت هشدار و ناراحت کننده باشد. هرچند که این یک تجربه معمول است، اما در صورت وقوع خونریزی شدید، باید به پزشک (ترجیحاً پزشک متخصص زنان) مراجعه کنید. خونریزی شدید قاعدگی میتواند علتهای مختلفی داشته باشد:
|
تخمکگذاری اتفاقی است که منجر به شروع عادت ماهانه میشود. مرحلۀ قبل از آزاد شدن تخمک، زمانی است که فولیکولهای تخمدانی در حال رشد هستند و مرحلۀ فولیکولی نامیده میشود. چند فولیکول در تخمدان تحت تأثیر هورمونها شروع به رشد میکنند و معمولاً تنها یک فولیکول به طور کامل رشد میکند.
|
مقدار متوسط خون از دست رفته در قاعدگی حدود 30 تا 40 میلی لیتر یا 2 تا 3 قاشق غذاخوری در طول 4 یا 5 روز است. خونریزی شدید قاعدگی زمانی دیده می شود که مقدار خون از دست رفته بیش از 80 میلی لیتر یا دو برابر مقدار طبیعی در یک دوره باشد.
|
اگرچه ترشحات واژن که از دوران بلوغ شروع می شود، در واقع کاملا طبیعی است، اما در برخی موارد می تواند نشانه بیماری باشد. در این مطلب به سوالاتی چون ترشحات واژن چیست، چرا هستند، انواع آن، رنگ های آن، اگر زیاد باشد چه اتفاقی می افتد و درمان آن چگونه است پاسخ دادیم.
|
بسیاری از سرطان های جدی رحم، دهانه رحم، کیست های شکلاتی یا مشکلات تخمدان در زنان اغلب علائم مشابهی دارند. بی نظمی قاعدگی، درد لگن، مانند دردهای قاعدگی.
به همین دلیل است که بیشتر زنان به چیزی مشکوک نیستند مگر اینکه علائم به شدت شدید شود. با این حال، اکثر بیماری های زنان که قابل درمان هستند با تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند.
|
اولین پریود پس از زایمان به شیردهی و زمان برگشت هورمون ها به حالت طبیعی بستگی دارد. مقدار استروژن، پروژسترون و هورمون گونادوتروپین پس از بارداری کاهش می یابد.
اما اگر نوزاد را شیر می دهید، مقدار هورمون پرولاکتین کاهش نمی یابد. بنابراین باعث کاهش هورمون های تولید مثل و جلوگیری از تخمک گذاری و تولید تخمک برای لقاح می شود. بنابراین پریود نمی شوید.
|
سندرم پیش از قاعدگی (PMS) دارای طیف وسیعی از علائم و نشانهها از جمله نوسانات خلقی، حساس شدن سینهها، میل به غذا، خستگی، تحریکپذیری و افسردگی است. تخمین زده میشود که از هر 4 زن قاعدگی، 3 نفر نوعی سندرم پیش از قاعدگی را تجربه کرده باشند. گاهی ممکن است این سندرم به قدری آزاردهنده شود که نیاز باشد تا به متخصص زنان مراجعه کنید
|
تنوع طول مدت فولیکولی، لوئتال و دورۀ عادت ماهانه در میان خانمها باعث میشود که امکان استفاده از یک فرمول ریاضی ساده جهت تعیین زمان تخمکگذاری برای همۀ افراد به شکل یکسان وجود نداشته باشد. با این حال، هر زنی میتواند با دانستن علائم تخمکگذاری و تحت نظر گرفتن زمان شروع و طول دورۀ عادت ماهانه، زمان تخمکگذاری خود را به طور تقریبی تشخیص دهد. رشد فولیکولها و آزاد شدن تخمک در اثر ترشح هورمونهای متعدد کنترل میشود.
|
در نیمه اول سیکل پریود میزان استروژن بالا رفته و باعث رشد و افزایش سلولهای رحمی می شود.در پاسخ به هورمون FSH ، در هر تخمدان ، چند فولیکول شروع به رشد می کنند.هر فولیکول ، حاوی یک تخمک نا بالغ است . در حوالی روز ۱۴ از یک سیکل ۲۸ روزه در پاسخ به هورمون LH ، یکی از فولیکولها که زرنگ تر و سالم تر از بقیه بوده و توانسته تخمک را بالغ کند ، پاره شده و تخمک را به داخل لوله آزاد میکند . این مرحله تخمک گذاری نامیده می شود.
|
برخی از بانوان از یبوست و بواسیر در دوره پریود شکایت میکنند. بواسیر ناشی از پریود به دلیل تغییرات هورمونی بروز میکند. چراکه در طول پریود دستگاه گوارش مانند پیش از آن عمل نمیکند، عملکرد رودهها تغییر میکند و فرد دچار یبوست میشود. اگر یبوست ناشی از پریود درمان نشود، درنهایت بواسیر به وجود میآید.
|
تفاوت اصلی بین لکه بینی و قاعدگی در حجم خونی است که از طریق واژن تخلیه میشود. خونریزی از طریق واژن در لکه بینی بسیار اندک است و میتوان از آن چشم پوشی کرد در حالیکه خونریزی در دوران قاعدگی ممکن است سه الی پنج روز طول بکشد.
|
میتوانید با شمارش از روز اول قاعدگی تا روز اول قاعدگی بعدی، طول چرخه قاعدگیتان را تعیین کنید. روز اول قاعدگی، همان روزی است که خونریزی واقعی شروع میشود. به طور کلی چرخههای قاعدگی ای که بین ۲۱ تا ۳۵ روز باشند، عادی هستند.
|
در جواب سوال بالا باید گفت؛ شما نیاز به دلیل خاصی برای اولین مراجعه به پزشک متخصص زنان ندارید!!! پیشنهاد می شود بین سنین ۱۳ تا ۱۵سال برای بار اول به متخصص زنان مراجعه کنید تا بتوانید جواب سؤالات مطرح شده در ذهن یک نوجوان در رابطه با تغییرات بدن خود در این سنین (سنین بلوغ) را بخصوص از متخصص زنان بپرسید
|
الیگومنوره عارضهای است که سیکلهای قاعدگی به موجب آن کمتر رخ میدهد یا فاصله بین دو پریود بیش از 35 روز میگردد. این ناراحتی در ابتدای دوران بلوغ بسیار شایع است و معمولاً بیانگر وجود مشکلی خاص نیست.
|