پریود یا قاعدگی فرآیندی است که طی آن لایه ضخیمی از خون و بافت که به دیواره رحم چسبیده ریزش میکند و از طریق واژن، از بدن خارج میشود. دختران در حالت نرمال از سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی پریود را تجربه میکنند و این روند در زنان تا سنین ۴۵ تا ۵۵ سال ادامه پیدا میکند. درصورتیکه دختران پس از سن ۱۶ سالگی همچنان پریود نشوند لازم است جهت علتیابی و درمان عقب افتادن پریود به پزشک زنان مراجعه کنند.
اگر فرد بیش از ۳ ماه متوالی پریود نشود به این معناست که از آمنوره رنج میبرد و اگر بهصورت نامنظم و با فواصل زیاد پریود میشود دچار الیگومنوره است
همانطور که پیشتر گفتیم، چرخه طبیعی پریود یک خانم به دلایل زیادی میتواند مختل شود. اغلب جای نگرانی نیست و مشکل جدی وجود ندارد و پریود نشدن در زمانهای خاص طبیعی است. از بین دلایل عقب افتادن قاعدگی میتوان چند مورد مهم زیر را نام برد:
-
استرس و عقب افتادن پریود
-
ورزش شدید
-
افزایش یا کاهش ناگهانی وزن
-
ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
-
یائسگی
-
نارسایی زودرس تخمدان
-
کم کاری و پرکاری تیروئید
-
بیماریهای مزمن و زمینهای
دیر شدن عادت ماهانه تا 5 روز طبیعی است و اگر شما بیش از 5 روز تاخیر در قاعدگی داشته باشید و دلیل مشخصی برای آن نمییابید باید علت را پیگیر شوید و با پزشک متخصص زنان مشورت نمائید. اگر رابطه محافظت نشده داشتهاید، 7 روز پس از تاخیر در پریود میتوانید از بی بی چک و تست بتای بارداری استفاده نمائید.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
علائم خطرناک چیست؟
زمانی که با علائم زیر مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید:
-
خونریزی غیرعادی و شدید بیش از هفت روز
-
تاخیر پریود 3 سیکل متوالی
-
تب
-
تهوع و استفراغ
-
خونریزی پس از گذشت یکسال از یائسگی
همانطور افراد باهم تفاوتهایی دارند، چرخه قاعدگی افراد مختلف نیز متفاوت است. اگر اخیراً متوجه شدهاید که چرخه شما نامنظم بوده است، یا پریود نشدید و میدانید که باردار نیستید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.